terug

Wolfhunters

Deze vierkoppige Uithoornse formatie beukt. Elke riff grijpt je vast. Onderbouwd met heerlijke drum- en baspartijen is elk nummer een plezier om naar te luisteren

Vier jongens uit de omgeving van Uithoorn, die pas sinds februari 2011 een band vormen.
De band sleepte bij hun 4e live optreden meteen de Popprijs van Amstelland binnen in een zinderende finale in de P60 te Amstelveen.

Dit alles gebeurde amper 3 maanden na de oprichting van de band. 8 maanden later deden zij dit dunnetjes over door het winnen van Battle of the Bands in Fascinus te Sassenheim. Via het Emergenza Festival onder het motto beste band kreeg Wolfhunters een optreden in Duitsland aangeboden. Een zinderende show in een uitverkocht 'Nachtleben' te Frankfurt volgde. In Juni 2012 won Wolfhunters de Amsterdamse finale van het Emergenza festival in een kolkende Melkweg the Max. Hoogtepunt van de zomer van 2012 was het optreden op het Amsterdamse Magneet festival op het hoofdpodium van dat festival.

De band zelf is duidelijk over het genre waarin ze opereren: Post Punk, met invloeden uit progressieve en stoner rock. De shows van de band zijn zo energiek en vol passie dat ze het vaak voor elkaar krijgen om iedereen in de zaal te laten springen en dansen. Hierdoor hebben de heren binnen een jaar tijd een aanzienlijke fanbase aan zich weten te binden.

Wolfhunters bestaat uit zanger Ben Haze, gitarist Robert van Os, bassist Quirin Wijgers en drummer Billy-Joe Siecker. Met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en ongeveer 55 optredens in hun eerste levensjaar als band, zijn de zalen in Nederland voorlopig nog niet van deze ambitieuze mannen af.

Momenteel zit Wolfhunters in de studio om hun eerste EP op te nemen. Deze komt eind 2012 / begin 2013 uit.

Artiest specificaties

Progessive / Punk / Rock
Regio Uithoorn

20

Bezetting

Ben Haze - Zanger
Robert van Os - Gitarist
Quirin Wijgers - Bassist
Billy-Joe Siecker - Drummer