terug

Wings Of The Fallen

Female Fronted Metal,Melodic and catchy.


Op 21 februari 2010 besloten Stefan Verdyck, Nicky Del Favero en Mattias Goris te jammen. Visies bleken gelijk te lopen en de jongelingen besloten verder te gaan als band.

Michael Leys - een goede vriend van het trio - bood zich aan als bassist, maar de samenwerking verliep stroef. Hoewel hij nog geregeld opdaagt op optredens (soms zelfs OP het podium!) beslisten ze de samenwerking stop te zetten.

Later dat jaar nam de band een onverwachte wending: Tijdens de zoektocht naar een zanger kwam de naam Dana Del Favero (de zus van Nicky en een geweldige zangeres) naar boven. Ze probeerden wat uit en niet veel later had de band een zangeres in plaats van een zanger. Een beslissing waar tot op heden niemand ook maar een moment spijt van gehad heeft!

Begin 2011 werden er plannen gemaakt om een demo op te nemen en een studio en producer werden gekozen: Red Left Hand Recordings en Sven Janssens (Aborted, Batallion, Unleash the Fury, The End of All Reason, ...) werden gekozen om de sound vast te leggen.

Het enige wat nog miste was een bassist. Hiervoor kwam de band uit bij Cédric Dezitter, die eerder al met Mattias en Nicky bij stonerband Moose speelde en het wel zag zitten een metalband uit te proberen "als het maar niet te hard werd"...

Met een volledige bezetting en opnames in het vooruitzicht moest uiteraard ook een naam gekozen worden. De band schreef en repeteerde immers onder de werknaam 'Llamas with Hats', maar had niet de intentie dat zo te houden. Tal van ideeën passeerden de revue, maar zoals steeds waren de favoriete namen cliché of al bezet. Op het einde van de zoektocht heeft 'Our final Farewell' nipt verloren van 'Wings of the Fallen'. A band was born and named!

In december 2011 dook het 5-tal uiteindelijk de studio in en kwam buiten met een EP die gauw uit moest komen, enkele tegenslagen gooiden roet in het eten.

In de zomer van 2012 leek alles dan toch goed te komen, maar toen gebeurde het onvoorstelbare: op 6 juli 2012 overleed Mattias, de drummer, op 22-jarige leeftijd. Het hoeft niet gezegd dat dit een zéér zware klap was voor de familie en omgeving, maar ook binnen de band. Eens te meer omdat de groep samengesteld werd uit jeugdvrienden en iedereen onderling ook een geschiedenis had met elkaar.

Na enkele maanden rauw en twijfel beslisten de achterblijvers unaniem door te gaan: Mattias zou het zo gewild hebben en daardoor meer gemotiveerd dan ooit werd 'Wings of the Fallen' herboren!

Op drums werd Nicolas Vanderhallen verwelkomd. Niet gewoon omdat Nicolas het talent van Mattias benadert, maar ook (misschien zelfs VOORAL) omdat hij een van Mattias' beste vrienden was en hij in het verleden reeds samen speelde met de andere bandleden bij bands als 'Oblivion', 'Abducted' en 'Sagya'.

De EP werd aangepast en krijgt op de hard copy een extra nummer ter herdenking van Mattias mee. 'Wings of the Fallen' staat er weer, sterker dan ooit!

Artiest specificaties

Metal / Rock
Regio Brasschaat

Bezetting

Zang: Dana Del Favero
Lead Guitar: Nicky Del Favero
Rhythm Guitar: Stefan Verdyck
Bass Guitar: Cédric Dezitter
Drums: Nicolas Vanderhallen