terug

Close Up

Gespeeld op o.a. Appelpop, 3FM en Radio 538.

Close Up is een jonge band uit Utrecht met een zelfgeschreven repertoire. De inspiratie voor de energieke indie poprock van Close Up komt onder andere van bands zoals the Arctic Monkeys, Coldplay en Oasis.

"Close Up is in staat om Britse taferelen bij hun concerten te genereren. De aanstekelijkheid van band en songs zetten de fans in vuur en vlam. Zodra Close Up het podium op komt, neemt publiek per direct de energie en het enthousiasme van de band over. Men danst, springt, zingt en klapt met de nummers mee. Dit is popmuziek zoals het ooit bedoeld is. Het moet wel van twee kanten komen. Bij Close Up is dat altijd zo." (Robbert Tilli, muziekjournalist o.a. MCN, The Mix en OOR)

De band is opgericht in 2009. Na twee jaar lang hard werken en optreden kwam in 2011 de eerste EP (WE ARE CLOSE UP) uit en mochten ze voor een publiek van 20.000 man spelen op het Wereldfeest in Utrecht. Niet lang daarna kwam de single Summer Day. Daarna ging het snel, dankzij de single kwam de band terecht in veel wedstrijden en viel ze vaak in de prijzen. Close Up werd onder andere winnaar van Kunstbende Utrecht, winnaar van de Urban Talent Award en beste band bij de HSMC. Een aantal hoogtepunten zijn optredens bij het Paard van Troje, de Melkweg, Tivoli, Festival aan de Werf, Appelpop, Radio 538 en 3FM. In 2012 vertrok de band naar Duitsland voor het eerste internationale optreden. Hierna heeft de band ook nog een kleine tour gedaan in Noorwegen als onderdeel van het SEN uitwisselingsprogramma, waar eerder al artiesten als Of Monsters and Men en Death Letters aan meededen. Kortom: Close Up blijft hard vooruitgaan en groeien.

Artiest specificaties

Indie / Pop / Rock
Regio Utrecht

44

Bezetting

Sam Bakker (Leadzang | Toetsen | Gitaar)
Daan Meurs (Leadgitaar)
Jasper Meurs (Drums)
Tom Schild (Bas | Zang | Saxofoon)