terug

Vitos Rum

ROCK·PURE BLEND·PERIOD

“...na het eerste nummer kwam er al stoom uit alle lichaamsopeningen...” (recensie De Bosuil Weert, 2012)

In de immense en veelzijdige wereld van de rockmuziek is het niet makkelijk om je als band te profileren. Er zijn nu eenmaal duizenden bands en veel te weinig podia en radiozenders om alle muzikanten de aandacht te geven die ze verdienen.
In een poging om zich te onderscheiden van de grote massa pretendeert een beetje muzikant al gauw vernieuwend bezig te zijn. Zo niet 3 muzikanten uit het Limburgse Roermond die hun sporen op regionaal gebied al rijkelijk verdiend hebben. Ze wilden gewoon lekker rammen op drums, bas en gitaar. Recht toe recht aan, maar wel beïnvloed door hun muzikale verleden. Een metal-riffje, een ska-basje, een lickje surf, toe maar. Toen er een dijk van een vrouwenstem werd bijgevoegd, was Vitos Rum compleet. Gewoon, rock. Zoals die al decennia gemaakt wordt. Soms krachtig, soms ingetogen, maar altijd vol overgave. Recht uit het hart zoekend naar de ziel van het publiek.

Na een enkele wisseling speelt Vitos Rum sinds begin 2011 in de bezetting met Lein (zang), Goof (gitaren), David (bas) en Eddie (drums en backing vocals). Inmiddels heeft de band een behoorlijk aantal podia bezet, waaronder De Bosuil in Weert (supporting act van Pat Travers Band), het Paardcafé in Den Haag, Perron55 in Venlo en diverse festivals.

Omdat een beginnende band zich nauwelijks aan vergelijkingen kan onttrekken heeft Vitos Rum vrede met de associaties van de eerste fans, die spreken over bands als Deep Purple en Uriah Heep. Kortom: de rock toen rock nog rock was en Dave Grohl nog melk dronk. En hier en daar doet het zowaar ook denken aan indi-rockbands als Betty Serveert of Magnapop.

Vitos Rum wil vooral spelen. Veel spelen. Maar om optredens binnen te halen ontkom je er als muzikant niet aan om letterlijk iets van je te laten horen. Vandaar dat er al snel besloten werd om via youtube de muziek te verspreiden. Zonder remix of poespas, gewoon: zoals het live klinkt. Aan een eerste volwaardige EP wordt inmiddels druk gewerkt, want de band wil ook laten horen wat ze in hun mars hebben als ze al hun muzikale ideeën in de opnames kunnen stoppen.
Maar uiteindelijk wil Vitos Rum het zweet over het publiek laten gutsen en ze meenemen naar Planeet Extase. Liever rauw en dampend op een klam en heet podium dan clean en afgewerkt op een blinkend schijfje.

“Come and see what they’ve got under their fingernails!” (vrij naar Vito Corleone, Godfather).

Artiest specificaties

Alternative / Pop / Rock
Regio Roermond

25

Bezetting

Drums
Gitaar
Bas
Zang