terug

the Revolution

Viva la Revolution!

The Revolution is een jonge, enthousiaste band uit Culemborg en omstreken. Bandleden zijn: Merel van der Veer (zang), Dion de Jong (gitaar), Bram Schrijver (basgitaar) en Mischa de Bruijn (drums).
De band bestaat sinds januari 2010. Pas toen Dion, Bram en Mischa, die al een halfjaartje samenspeelden, Merel van der Veer opnamen in de band ontstond the Revolution in haar huidige formatie. De combinatie is erg succesvol gebleken en sindsdien hebben ze een hoop on-stage ervaring opgedaan en een eigen sound ontwikkeld die zich tot op heden moeilijk laat plaatsen. In april 2011 hebben zij de tweede plaats behaald in de Parel van de Betuwe en daarnaast ook de publieksprijs in de wacht weten te slepen nadat ze een ongeëvenaard groot publiek wisten te mobiliseren. Een paar maanden later wonnen de jonge honden van the Revolution de appelpop-challenge van het muziekplatform ‘nextbestband’, waardoor ze de zaterdag erna op Appelpop stonden. In diezelfde periode verkoos de jury van King Of The Street hen tot winnaar van het KOTS festival. Sindsdien wordt er hard gewerkt aan nieuw materiaal.
Centraal in hun muziek staat het speelplezier, maar ook vooral muzikaliteit en een lekkere groove in de nummers, als drager van een aanstekelijke melodie die je weken niet uit je hoofd krijgt! In het algemeen is hun muziek pop/rock te noemen. Vaak met een frisse funky draai eraan en soms met blues-invloeden. ‘Wij houden ervan te experimenteren met stijlen’, en zodoende maken ze wel eens uitstapjes naar de wat stevigere rock en zelfs ook reggae en (slow)blues. Één ding is zeker: het laatste wat deze ambitieuze muzikanten willen is stilstaan!

Artiest specificaties

Blues / Jazz / Pop / Rock
Regio Culemborg

Bezetting

Merel van der Veer - Zang
Bram Schrijver - Basgitaar
Mischa de Bruijn - Drums & Percussion
Dion de Jong - (elektrische) Gitaar

(Floris-Jan van den Hoek - Techniek)