terug

the GRiT

if you brake down rock, you're left with the grit

Groove is fuel for the GRiT
Bio the GRiT

De band
Wie the GRiT zegt, zegt rock. In 1997 besloten Michel van der Krabben en Jeroen Settels hun muzikale krachten te bundelen. Met de oprichting van the GRiT legden zij de basis voor de melodieuze en krachtige rockband die de Gelderse band vandaag de dag is. De line-up wordt gecompleteerd door Rene Bergervoet, Ramon de Winter. Samen zijn deze vier mannen verantwoordelijk voor het pure en energieke ‘GRiT-geluid’.

De muziek
the GRiT staat bekend om zijn aanstekelijke rockmuziek. Het repertoire van de band is gevarieerd: van klein en ontroerend tot vette, stevige grooverock. Van der Krabben is doorgaans het creatieve brein achter de lyrics en melodielijnen, die vervolgens door de gehele band worden uitgewerkt tot een compleet arrangement in de typische ‘GRiT-style’: melodieus opbouwende songs met vaak explosieve refreinen.

De gigs
Live krijg je wat je van the GRiT mag verwachten. De gigs van het Gelders viertal worden energiek en in your face genoemd. Volgens velen is the GRiT een zelfverzekerde band die het publiek van begin tot eind vasthoudt en waarbij het moeilijk is om stil te blijven staan.

De demo
Enkele jaren geleden wist the GRiT de bekende Nederlandse producer Gordon Groothedde te strikken. Groothedde is onder meer verantwoordelijk voor het werk van Rich Wyman, Lemon Crush, Spitball en INTWINE. De samenwerking in de Hollandspoorstudio in Den Haag leverde een dijk van een demo op.

De albums
In 2005 sloot the GRiT een deal It’syourrecord van Evert Nieuwstede (Urban Heroes) om twee singles uit te brengen. Wanna make you mine en Something about you zijn in september en oktober van 2005 fanatiek geplugd bij Radio 2, 3FM en Kink FM. Tegelijkertijd verscheen bij hetzelfde label het debuutalbum van the GRiT: No.One, dat meteen op de eerste plaats belandde van Cd Top 50. Zowel Kink FM-dj Jan Douwe Kroeske als 3FM-dj Giel Beelen pikten the GRiT op en hebben de band enkele malen gedraaid.
In 2006 doken de heren van the GRiT de studio in voor de opnames van hun tweede album Changes welke in 2007 uitkwam. Het jaar daarop stond volledig in het teken van een promotietour voor Changes.De stand van zaken
Momenteel concentreert the GRiT zich op het schrijven en arrangeren van nieuwe nummers voor het ,alweer derde album. De vruchtbare samenwerking met It’syourecord en de daaruit voortgevloeide landelijke aandacht deden the GRiT besluiten wederom in zee te gaan met het label van Evert Nieuwstede.

In 2011 toerde the GRiT met de Amerikaanse pianovirtuoos Rich Wyman door Nederland als begeleidingsband na deze tour besloot de orginele drummer Martin Loman te stoppen en werd een waardige vervanger gevonden in de persoon van Ramon de Winter. Begin 2012 sloot ook gitarist Rene Bergervoet zich aan, waardoor the GRiT weer op volle sterkte was.In 2012 zal the GRiT weer veel van zich laten horen op de podia maar zeker ook in de media, dus houdt ze in de gaten!!!!

Artiest specificaties

Classic Rock / Rock
Regio WARNSVELD

Bezetting

michel vd Krabben: zang/bas
jeroen settels: gitaar
rene bergervoet:gitaar
ramon de winter :drums