terug

The Doots

"Catchy indierock waar je niet stil van kan blijven staan."

Na de eerste EP ‘The Sound Of Love’ in 2011 en succesvolle optredens in o.a. voorprogramma’s van The Deaf en The Medics, bevrijdingsfestival Zwolle en het 538 Demo Duel hebben The Doots een trouwe fanbase opgebouwd in hun eigen regio. De komst van toetsenist Emiel Goedkoop (voormalig Yellow Pearl) en gitarist Tomas Luyke (voormalig Among This All) is een perfecte aanvulling op de zoektocht naar een eigen geluid.

“Met deze muziek, de juiste liedjes en jullie performance kunnen jullie het verschil gaan maken” is wat Edwin Janssen zei in de finale van het 538 Demo Duel.

Het zestal dook de studio in om hun nieuw hervonden sound uit te werken met Guido Aalbers (Miss Montreal, Bertolf), die onlangs een Edison in ontvangst mocht nemen voor zijn project ‘Lorrainville’. De werkwijze van Aalbers sluit perfect aan op de nieuwe toegankelijke sound van The Doots.

Het resultaat is een EP met vijf stevige, maar catchy rockliedjes over verloren liefdes, twijfels, opnieuw beginnen en nieuwe kansen grijpen. De mannen van The Doots staan altijd te springen om te spelen, zo snel en zoveel mogelijk. Die gretigheid is hoorbaar. Live is het een beleving. Sterke songs en een volle bak energie waar je niet stil van kan blijven staan.


The Doots: Jeffrey Hendriks, vocals – Sander van Eldik, gitaar/vocals – Tomas Luyke, gitaar/vocals – Elmo Lamers, bas/vocals – Emiel Goedkoop, keys/vocals – Patrick Nuesink, drums.

Artiest specificaties

Indie / Pop / Rock
Regio Apeldoorn

Bezetting

Jeffrey Hendriks, Tomas Luyke, Sander van Eldik, Elmo Lamers, Emiel Goedkoop & Patrick Nuesink