terug

TailPiece

TailPiece - Red 'n Hot - Ready to Rock

Een divers gezelschap van muzikanten die alle genres raken, met een sterke leadzang, stampende ritmesectie en gierende gitaren is de band een sterke 5 mans formatie.

Vriendschap en de liefde voor muziek zijn de rode draad in TailPiece. Een mix van hedendaagse rock en classic rock met een vleugje metal maakt dat de stijl van TailPiece moeilijk in een hokje te plaatsen is. De vele muzikale invloeden zijn terug te horen in de nummers en teksten.
Zoveel flavours maar toch één geheel; TailPiece.

Geschiedenis
Begin mei 2011 is de zoektocht naar een nieuwe band gestart door Wladimir Eenkhoorn ( On Your Knees, Company of Wolves, Drop The Bull, Wasted Generation ). Een tweede gitarist melde zich al snel, Jacques Bosma ( Burning ice, Hell Squad en Booster ), een eerdere jarenlange samenwerking werd opnieuw leven in geblazen.

Wladimir en Jacques waren het snel met elkaar eens. De zoektocht naar bas en drums werd meteen ingezet en na 2 weken werden deze gevonden in drummer Michel Meijer ( 4-No-More, Schgoed, VanDeStraatBand, Koffer8, Occasion ) en bassist Bert Heitling ( Bertje And The Undertakers en 80% ).
Na enige tijd repeteren met een band volledige bestaand uit heren werd al snel gesproken over een eigen zanger(es). Deze stem werd gevonden, Rianne Elzenga (80%), werd na een tip van Bert gevraagd om te komen zingen.

Bert en Rianne hebben eerder lange tijd samen gespeeld, dit maakt dat iedereen een stukje herkenning heeft binnen de band. Michel en Wladimir zijn ook geen onbekende van elkaar, naast dat ze elkaar regelmatig over de schutting spreken, hebben ze elkaar ook geholpen tijdens optredens van elkaars andere bandjes.

Rianne verliet halverwege 2013 TailPiece en Monique Hendriks-Kee (o.a. Baxteen) volgde haar op als nieuwe leadzangeres. Monique heeft meer dan 10 jaar in Baxteen gespeeld en heeft een behoorlijk portie ervaring net als de rest van TailPiece en dat maakt ons een superteam!!

TailPiece speelt diverse stijlen en het eigen werk is ook niet geheel makkelijk in een muzikaal hokje te stoppen. Wij zijn eigen en daarom TailPiece!

TailPiece is ready to rock!!

Monique - Zang
Wladimir - Gitaar
Jacques - Gitaar
Michel - Drums
Bert - Bas

Op dit moment zijn alle voorbereidingen in volle gang voor de 1e cd , nog even geduld dus en ondertussen kun je ons live zien en horen !!!

Artiest specificaties

Alternative / Blues / Indie / Pop / Punk / Rock
Regio Purmerend

Bezetting

Monique - Zang
Wladimir - Gitaar
Jacques - Gitaar
Michel - Drums
Bert - Bas