terug

Sweet Chili

Red Hot Chili Peppers Tribute

Sweet Chili is een Red Hot Chili Peppers coverband met als uitvalsbasis het Noord-Brabantse Steenbergen. De band is een viermansformatie bestaande uit Maikel Smout (Drums) , John van Heiningen (Zang), Dennis van Leeuwen (Basgitaar) en Stephan van der Lans (Gitaar).

Sweet Chili is opgericht in augustus 2010 als zijnde een ‘gewone’ rock-coverband. Ook opereerden zij toen nog niet onder de naam Sweet Chili. Het repertoire van de band bestond toen voornamelijk uit covers van de Foo Fighters, Queens Of The Stone Age, Arctic Monkeys en de Red Hot Chili Peppers.
In het korte bestaan van de band zijn er relatief veel veranderingen geweest in de line-up. Met de komst van Stephan in de zomer van 2011, bleek de juiste gitarist in huis gehaald te zijn en kon er gewerkt worden aan een concept. Al snel kwam het besef dat het ‘oude’ concept niet iets was waar zij mee door konden en wilden gaan.

De bandleden hebben allen een voorliefde voor de ‘funky’ geluiden en ‘groove’ van de Red Hot Chili Peppers. Dit was een goede motivatie om eens serieus te gaan werken aan een project in de vorm van een RHCP coverband. Hun persoonlijke voorkeur voor deze muziekstijl is tevens de grote kracht van deze band. Maikel en Dennis die samen een ijzersterk koppel vormen, Stephan die niet alleen met de gitaar, maar ook met zijn goede zangstem een belangrijke rol vervult binnen de band. Dit alles aangevuld met de zang en de energie van frontman John van Heiningen vormt dit de band die we kennen als Sweet Chili.

Artiest specificaties

Alternative / Pop / Rock
Regio Steenbergen (N. Brabant)

Bezetting

Maikel Smout - Drums
Dennis van Leeuwen - Bass
Stephan van der Lans - Gitaar & Zang
John van Heiningen - Zang