terug

Sugartoosh

Dampende bluesy stonerrock uit het oosten

“Gooi Claw Boys Claw, Foo Fighters, Queens Of The Stone Age, wat instrumenten en een dikke eetlepel blues een garage in, schud de boel wat door elkaar en zie: Sugartoosh! Rauwe en gruizige rock met de B van Blues en de S van Stoner. Deze band uit Arnhem met wortels (of beter gezegd, dikke winterpenen) in de Achterhoek weet hoe rock moet klinken: puur, ruig en zonder fratsen. Denk aan de van Heemstrabaan in een uitgestrekte kale vlakte, een dikke Amerikaanse bak, het volume op 11 en gaan met die banaan!” Aldus Pocketpop over Sugartoosh.

Beter kan Sugartoosh niet worden omschreven. De band heeft de roots liggen in het oosten des lands, het Seattle van Nederland, Lichtenvoorde. Inspiratiebronnen van de mannen van Sugartoosh zijn onder andere ‘Queens Of The Stone Age’, ‘Red Hot Chilli Peppers’, ‘Danko Jones’, ‘Foo Fighters’ en ‘Pearl Jam’.

Sugartoosh is een energieke band en heeft een goede live reputatie weten op te bouwen. De band speelde op festivals als Paaspop, Taaipop, Keifestival, Polderpop en speelde als support van o.a. Drive Like Maria en Death Letters. Sugartoosh heeft de Grote Prijs van Lutjebroek op z´n naam weten te schrijven, won in 2010 Pocketpop en in 2011 de Orkaan van het Oosten.

Het jaar 2012 kon niet beter beginnen. Sugartoosh was op 6 januari te gast bij het programma TurbuLent van Bert van Lent op 3FM.

In de vroege uurtjes werd daar "Pack of smokes" èn "Who 'll drive" gespeeld. Een voorbode op het debuutalbum dat dit jaar gaat uitkomen.

Artiest specificaties

Rock
Regio Arnhem/Lichtenvoorde

Bezetting

Luuk Penterman: leadzang/gitaar
Joep Lankveld: bas/zang
Rick Penterman: gitaar/zang
Harm-Jan Klein Gunnewiek: drums