terug

Sofia Nero

Uitdagende riffs, sferische gitaarpartijen, poëtische teksten en groovende drums.

Sofia Nero

Sofia Nero is geen zangeres; zij wordt bezongen. Vier mannen brengen een muzikale ode aan Haar, de fatale vrouw die elke man tot waanzin drijft en verslindt. De muziek is als zij: van een donkere schoonheid, dwars, eigenzinnig en onberekenbaar, betoverend en meeslepend, om tenslotte keihard de kille, ware aard te tonen.

Live staat Sofia Nero als een huis. Strak als een deur en transparant als een vers geboend raam. De oorsprong van de band ligt op de Tilburgse Rockacademie en dat heeft zijn sporen nagelaten. Muzikaal vakmanschap gaat hand in hand met een gedreven podiumpresentatie. Uitdagende riffs, sferische gitaarpartijen en poëtische teksten op Spartaanse wijze bij elkaar gehouden door strakke en groovende drums. Het eindresultaat valt wellicht onder de noemer alternatieve rock te plaatsen. Er zijn diverse inspiratiebronnen te herkennen, maar Sofia Nero smelt dat allemaal samen tot een geheel eigen kijk op het fenomeen rockmuziek.

De songs op de in maart 2012 verschenen E.P. ‘Houdini’ handelen veelal over Sofia Nero’s slachtoffers: figuren uit de geschiedenis, de literatuur of de nabije omgeving die tijdelijk floreren, maar die immer een tragisch lot wachten. Zwarte romantiek, zij het met een knipoog.

Grootgebracht door het hard en zacht van de jaren ’90 en gevoed door vooruitziende geesten brengen de mannen Sofia Nero de eer die haar toekomt.
Een eer die, keer op keer, de laatste is…

Artiest specificaties

Alternative / Indie / Rock
Regio Tilburg

Bezetting

Jehannes Reitsma – Zang, gitaar
Joerie Dekker – Gitaar
Watze Houtstra – Bas
Jorn Kortooms – Drums