terug

SeriouS

a new dawn in the Dutch rock scene

Er broeit al enige tijd iets in het muzikale geruchtencircuit over een nieuwe Nederlandse rockact en de contouren worden nu steeds meer zichtbaar…
SeriouS is de niet bij toeval gekozen naam die de ruige finesse van deze nieuwe band het best kenmerkt. De combinatie van ruwe dubbelloops gitaarpartijen met sterke melodieuze zang biedt net even wat anders aan de unieke en doordachte moderne rocksound van deze 5-koppige formatie: rauw maar breed toegankelijk, ruig en toch vriendelijk. De line-up van SeriouS met frontman Jonathan Hoevertsz (zang), geflankeerd door Nick Polman (gitaar) en Vincent Zaalberg (gitaar) wordt gedragen door de internationaal doorgewinterde ritmesectie bestaande uit Jan Bijlsma (bas) en Robert Spaninks (drums) en zijn de combinatie van talent, kwaliteiten en onvermoeibare motivatie de hoekstenen van het SeriouS-bastion. Of het nu om de opnames van songs gaat, het art work of het maken van video clips, alles wordt door de heren zelf gedaan waarbij de hoogst haalbare standaard het uitgangspunt is. De band steekt daarbij de ambitie om internationale bekendheid te verwerven niet onder stoelen of banken en daarom is de samenwerking met Oscar Holleman (o.a. My Favorite Scar, Ayreon, Within Temptation, Krezip) gezocht en wordt er gewerkt aan de mixen voor het debuutalbum ‘Aware’, waarop de soundscapes en keyboards van Joost van den Broek te horen zijn.
Als voorafje op dat album heeft SeriouS op eigen label een EP uitgebracht met 4 songs, waaronder een frisse remake van een oude Depeche Mode song ‘People are people’, die het vakmanschap en de vernieuwende rocksound duidelijk etaleren. De vaandeldrager van deze EP is de song ‘As I Am’ die is ondersteund door een prachtige video clip (nu al 11.000+ views) als opvolger van de eerste clip voor ‘Circle of lies’ die met 60.000+ views het bewijs levert dat SeriouS internationale allure uitstraalt. Toonaangevende webzines als Blabbermouth (USA) en Bravewords (Can) maakten er al direct melding van…. It’s time to get SeriouS!!!

Artiest specificaties

Alternative / Rock
Regio Tilburg

Bezetting

zang, 2 x gitaar, basgitaar, drums