terug

Rene Meijer & Friends

De country/americana sensatie van dit moment

Rene Meijer & Friends


De afgelopen 25 jaar heb ik op verschillende bekende country-festivals in Nederland, Belgie en Duitsland gespeeld. We speelden liedjes die het publiek leuk vond. In 2009 maakte ik eindelijk de reis naar Nashville. Ik kocht een oude Guild gitaar en speelde op de eerste avond dat ik daar was in 1 van de Honky-Tonks.

Na terugkomst wist ik dat het tijd was geworden om mijn eigen muziek te gaan spelen. Samen met mede componist Tom R Lansner zijn we begonnen met het maken van het album ‘Dashboard Jesus’.

Vanaf de jaren 80, toen ik begon met gitaar spelen, ontdekte ik de West Coast scene. Gram Parsons en The Flying Burrito Brothers waren al snel mijn helden. Andere voorbeelden voor mij zijn bands als Poco, Crosby Stills & Nash, The Eagles, songwriters zoals Ryan Adams, Gene Clark, Merle Haggard, Kris Kristofferson en twee van mijn grote helden: Hank Williams en Neil Young. En door de jaren heen ben ik blijven luisteren naar de real roots van de Amerikaanse folk en country-blues muziek.

Ik had het idee om het album ‘Dashboard Jesus’ in Nederland op te nemen met muzikale vrienden met wie ik in het verleden heb gewerkt. Maar door de mogelijkheden van het internet heb ik dit album laten opnemen in Nashville, onder de bezielende leiding van muzikant/producer Ronnie Guilbeau van Sound Villa Recorders. Ronnie speelt gitaar op het album en hij wist goede muzikanten te strikken voor dit project, waaronder niemand minder dan Spooner Oldham die als side-man in de ‘Rock’n Roll Hall of Fame’is opgenomen. Ook de legendarische finger-picker Thom Bresh heeft zijn bijdrage gedaan.

Nu hebben we een band geformeerd met ouwe muzikale vrienden die elkaar al jaren kennen. We spelen ons album, aangevuld met nieuw werk welke op ons tweede album zal komen. We spelen ook nog een aantal covers van muzikanten waardoor we zijn beïnvloed. We hebben veel plezier gehad met het maken van ons eerste album en kijken al uit naar de tweede.

Artiest specificaties

Americana / Country
Regio Amsterdam

Bezetting

Robert Curiel Drums
Thijs Jacobs Bas
Ron Griffioen Acoustic guitar/vocals
Albertine Verhoeff/vocals
Rob van Duuren/Steel guitar
Rene Meijer/lead guitar/vocals