terug

Rarely Alive

Alive at the StagE!

Opgericht in december 2008 draait Rarely Alive nu een kleine vier jaar mee in de muziekwereld. Nadat de vier bandleden via een muziekschool met elkaar in contact zijn gekomen kwamen zij tot de conclusie dat ze hetzelfde gevoel voor de pop/rock muziek deelden. Nadat de eerste setlist een feit was, zijn zij begonnen met optreden met als eerste wapenfeit de derde plek van de IJmond Popprijs en hierdoor mogelijk voor de opname van de eerste CD (JP van der Meij studios). Hierna ging het vrij rap. Na tal van optredens in vooral de regio Noord/Zuid-Holland in kroegen, jeugdhonken en zaaltjes kwamen ze in een wildcard-fase voor deelname aan de Rob Acda Award. Dit moest helaas afgeblazen worden wegens een deelname aan de Noord-Holland Popprijs. Na het doorlopen van het traject (optredens in het Patronaat, P60, en Paradiso) kwam de jury tot de conclusie dat de ‘jonge honden’ erg gegroeid waren in het gehele traject met als gevolg de eerste prijs en een opname van een single en videoclip in E-sounds studio te Weesp! Natuurlijk smaakte dat naar meer! Hierna is de band doorgedrongen tot de finale van het Emergenza Festival (Winston, P3 en Melkweg) en de finale van SENA Performer Pop Awards (Melkweg).

Nadat deze drukke, maar spannende, tijd achter de rug was zijn de jongens zich gaan toeleggen op het schrijven van nummers. Met de gedane ervaring en ondertussen 3 jaar ouder, zijn ze een wat meer volwassen weg in geslagen. Met vroeger een vooral rockende set ligt de nadruk tegenwoordig op wat meer melodieus en ‘poppy’ sound. Eind 2011 kwamen de jongens in contact met Stephen van Haesdregt. Deze zag zodanig potentie in de jongens dat hij een EP wilde opnemen. En die is er gekomen! Sinds augustus 2012 voorlopig alleen nog te beluisteren op YouTube is de nieuwe EP online! Met de 3 opgenomen songs kunnen zalen en organisaties een smaak krijgen van wat de band inhoud! Rarely Alive staat altijd garant voor een knallende avond met solide songs en ze zijn altijd jagend.. jagend naar meer!


De muziekstijl van de band is dus vooral pop/rock georiënteerd. Met voorbeelden als Kings Of Leon, Red Hot Chili Peppers en Mumford and Sons, maar ook zijn andere invloeden te voelen. Met het veelvuldig gebruiken van verschillende effecten en veel delay krijgt de band een wat ruimtelijke sfeer. Over de set word goed nagedacht en heeft vaak een heuse opbouw over de gehele avond.
Nadat de leden de overweging hebben gemaakt om wat oudere songs af te strepen hebben zij met de nieuwe set een programma van ongeveer 75 minuten.


1.
De bezetting van de band bestaat uit :

Nigel Wubbenhorst – zanger/gitarist (19, Velserbroek)
Sander Stoop – gitarist (22, Breda)
Nigel Kansen – bass/achtergrond zang (21, IJmuiden)
Thomas Goudswaard – drums (20, Velserbroek)

Discografie :
2009 – eerste CD “Selling Money”
2011 – single en videoclip van het nummer “Directions”
2012 – EP met de nummers “Slow”, “Wide Awake” en “Without Any Reason”

EP is altijd op te vragen.

Artiest specificaties

Pop / Rock
Regio Velsen

Bezetting

Nigel Wubbenhorst (Wuppe) - Vocals + Leadguitar
Thomas Goudswaard (Fish) - Drums + Percussion
Nigel Kansen - Bass + backing vocals
Sander Stoop (Senna) - Rhythm guitar