terug

Project Unknown

PROJECT UNKNOWN!

Ze zijn een fris en vrolijk nieuw punkrock bandje uit de provincie Groningen. Ze proberen met muziek de vrolijkheid uit iedereen te halen en altijd een geweldige show neer te zetten. Na 1 jaar en een aantal shows hebben ze hun eerste album uitgebracht, in eigen beheer. Toen deze CD al snel was uitverkocht wilde de band meer. Ze zijn een videoclip gaan opnemen, hebben op verscheidende festivals gespeeld en willen nog lang door gaan! Ook hebben ze al een aantal formaties gehad.

De band is begonnen op 13 oktober 2008 in een dorp genaamd Bedum. Daar zaten Arnout Swint en Arjan Sturing vaak met elkaar gitaar te spelen tot ze op een gegeven moment dachten om een nummer te gaan schrijven; En dat deden ze. Binnen 5 minuten hadden ze het nummer "My Addiction" geschreven. De 2 jongens gingen opzoek naar een bassist en een drummer. Eerst hadden ze een bassist gevonden, deze heette Bert Oldenburger. Bert was een energieke jongeman die al een keer in een paar formaties had gezeten, maar graag iets vast wilde. Toen Arnout hem het voorstelt deed, had Bert er mee ingestemt; Hij werd de bassist van SkunkPunk. SkunkPunk was de naam waarmee ze begonnen zijn.

Hun allereerste optreden ooit was op het Kamerlingh Onnes in Groningen. Het was een open podium en Bert zat in het examenjaar, dus konden ze mee doen. Ze hadden echter nog geen drummer, maar gelukkig was er een muzikant van een andere band die het nummer had beluistert en er een drum even achter had gegooid. Het muzikanten trio vond het optreden met elkaar geweldig en is daarna flink opzoek gegaan naar een drummer. Arnout werd door een klasgenoot doorgestuurd naar Wout van Calker. Hem werd vertelt dat hij een drummer was die misschien wel wilde. Na hem een mailtje op hyves te hebben verstuurd, was ook de drummer gelijk overtuigd en leek het super leuk. Toen was de eerste formatie compleet.

Deze 4 muzikanten hebben samen 2,5 jaar gespeeld. In die tussentijd hebben ze photoshoots gehad, voor 3FM gespeeld, en zelfs een album uitgebracht. Dat album was Destiny Highway. Ze hebben veel van deze albums laten drukken, en met 5 euro per CD gingen ze als warme broodjes over de toonbank. Ook tijdens het uitbrengen van het album had de band besloten om de band naam "Project Unknown" te gaan noemen, omdat ze SkunkPunk meer voor de lol hadden bedacht. Half Bedum en heel wat mensen uit Groningen en omstreken kenden Project Unknown. Vooral de naar het album vernoemde nummer "Destiny Highway" was een hit.

In januari 2010 gebeurde er iets onverwachts voor de jongens. Wout stopte ermee. Hij wilde graag wat anders doen met optredens in plaats van wat ze nu doen, en koos ervoor om weer terug te gaan naar solo drummen. Toen kwam Lennart Romijn in het spel. Arnout is met spoed (aangezien ze optredens hadden) op zoek gegaan naar een nieuwe drummer. Er was iemand die hij op msn had, die ooit eens gevraagd had of hij een keer mocht drummen bij ons. Toen Arnout vroeg of hij de vervangende drummer wilde worden, zei ook Lennart direct ja. En zo kwam de drummer uit Gieten in de band. Nadat ze weer anderhalf jaar verder zijn gaan spelen, had uiteindelijk ook Arjan besloten om ermee te stoppen. Niet omdat hij niet wilde, maar hij kon het anders niet meer met school redden. De band is aktief bezig, en het kost veel tijd. Arjan is echter nog steeds in de muziek bezig. Ook voor Bert was het de tijd, ook zijn studie viel uitelkaar door de band, en moest, ook ten goede van de band, ermee stoppen. Arnout en Lennart hebben besloten om gewoon door te gaan.

Arnout is op zoek gegaan naar een nieuwe formatie; ééntje met de beste artiesten, ééntje waar hij weet waar hij wat aan heeft, ééntje die gaat doorbreken met geweldige nummers. En die heeft hij: Een top drummer, een geweldige gitarist en een gepasioneerde bassist. Met de songs en de zanglijnen van Arnout erbij is deze band klaar voor alles wat er maar komt! Deze band knalt er uit met super geweldige shows, orginele composities, eigen sound, en een geweldige goede tijd.

In februari 2013 is Arjan Sturing teruggekeerd als 2de vocalist.


Bezetting:
Arnout Swint: Frontman; Lead Vocal & Gitaar
Arjan Sturing: Backing Vocal/Rhythm
Lennart Romijn: Drums
Frank Mulder: Lead Guitar
Felicien Mooi: Bas

Discografie:


-Destiny Highway


My Addiction
Destiny Highway
Not The Same
PeaceWar
Place of Rock
Home Alone


-Looking For A Place To Hide


No Place To Hide
Painfull Truth
Destiny Highway
Sorry I'm Done With You
I Stay With You
All About Me
Dance The Night
Take It All (Bonus)

-------------------------------------

Arnout
Volledige naam: Arnout Henrico Marijn Swint
Geboortedatum: 19-07-1991
Functie: Frontman; Gitaar & Lead Vocal

Wat is muziek voor jou?

"Muziek voor mij is de lucht die ik adem, het bloed dat door mijn aderen stroomt; Het houdt mij in leven. Zonder muziek zou ik niet weten wat ik zou doen. Ik zou waarschijnlijk gewoon een baan hebben..." - B.J. Amstrong 2005. En zo zie ik het ook. Ik zou dan waarschijnlijk net als iedereen zijn, het lijkt me vreselijk. Alles kopen wat "in de mode is", dagelijks naar het zelfde baantje, maar ik zou me niet kunnen uiten, en zoveel plezier kunnen hebben als ik met de band heb en met muziek spelen zelf. Muziek is een gevoel.

Wat is volgens jou het beste album ooit en waarom?

Dit is sowieso American Idiot van Green Day. Dookie vind ik ook echt goed. Maar American Idiot heeft nummers met emotie, en ze zitten zo ontzettend goed inelkaar met unieke composities en prachtige live shows! Het is trouwens een conceptalbum, dat vond ik ook mooi hieraan. Ze hebben er zelf een musical van gemaakt!

Tegen wie kijk je op?

Ik kijk tegen mezelf op. Dit klinkt misschien een beetje apart, maar ik kijk altijd naar wat ik kan, en probeer het dan nog beter te doen dan mezelf. Kortom ik overtref mezelf door mijn eigen fouten als voorbeeld te nemen. Ik leer op die manier ook heel veel van mijzelf, maar ook heel veel van anderen omdat ik met de muziek veel mensen leer kennen.

-------------------------------
Lennart
Volledige naam: Lennart Christian Romijn
Geboortedatum: 22-09-1991
Functie: Drummer

Wat is muziek voor jou?

Het betekend heel veel voor mij. Ben er dagelijks mee bezig, is het een keer niet beluisteren, dan wel spelen. Zonder muziek zou mijn leven denk ik zo anders zijn. Helemaal nu ik de drummer ben van de band, er ging er een nieuwe wereld voor mij open om op podia's te staan, inplaats van er alleen naar te kijken.

Wat is volgens jou het beste album ooit en waarom?

Riot! (eigenlijk ook wel 'Brand New Eyes') van Paramore, omdat daar veel nummers op staan die ik tof vind om op te drummen.

Tegen wie kijk je op?

Zac Farro (ex drummer van Paramore), Cecar Zuiderwijk (Nederlandse drummer van de Golden Earring) en Travis Barker (drummer van +44 & Blink 182). Ieder geeft mij een ander soort inspiratie, om toe te kunnen passen op onze eigen nummers!

-------------------------------
Frank
Volledige naam: Willem Frank Mulder
Geboortedatum: 31-08-1993
Functie: Lead Guitar

Wat is muziek voor jou?

Muziek is alles voor mij. Zonder muziek zou ik geen idee hebben wat ik de hele dag zou moeten doen. Ook zou ik dan een andere opleiding moeten doen, omdat die opleiding bijna alleen maar over muziek gaat. Het is moeilijk om een wereld zonder muziek voor te stellen, je zou immers niet beter weten. Maar de wereld zou er zeker niet beter van worden. Er zijn natuurlijk veel muziekstijlen, en een aantal van die stijlen vind ik helemaal niks. Gelukkig zijn er ook mensen die die stijlen wel leuk vinden, en dat maakt muziek, naar mijn mening, zo leuk en interessant. Om er nog een leuke quote van Frank Zappa bij te doen: "Without music to decorate it, time is just a bunch of boring production deadlines or dates by which bills must be paid.”

Wat is volgens jou het beste album ooit en waarom?

Een bijna onmogelijke vraag. Ik heb mijn iTunes eens doorgebladerd, en ik ga dan toch voor Back in Black van AC/DC. Vooral omdat ik door dat album ben begonnen met gitaarspelen, en ook omdat hij (nog steeds) zo ontzettend vet om naar te luisteren is.

Tegen wie kijk je op?

Vooral tegen de gitaristen waar ik het meeste inspiratie vandaan haal. Dat zijn bijvoorbeeld Angus Young (AC/DC), Slash, Joe Bonamassa, Wes Montgomery, Robben Ford, Scott Henderson, Joe Perry (Aerosmith) en zo kan ik nog wel even doorgaan.

-------------------------------
Felicien
Volledige naam: Feliciën Mooi
Geboortedatum: 09-07-1988
Functie: Bassist & Backing Vocal

Wat is muziek voor jou?

Iets om helemaal in op te gaan. Ik kan zo vier uur lang alleen naar muziek luisteren. Het is ontlading voor mij.

Wat is volgens jou het beste album ooit en waarom?

Het Black album van Metallica! Dit vanwege de vette riffs en stampend drum werk van Lars Ulrich. Ik vind vooral dat het allemaal zo super goed bij elkaar past maar toch een soort van rauw blijft klinken, erg vet!

Tegen wie kijk je op?

Op muziek gebied: Till Lindemann (Frontman Rammstein)

-------------------------------

Artiest specificaties

Pop / Punk / Rock
Regio Groningen

Bezetting

Arnout Swint - Lead Vocal / Guitar
Arjan Sturing - Backing Vocal / Guitar
Frank Mulder - Lead Guitar
Felicien Mooi - Bas
Lennart Romijn - Drums