terug

Pioneers Town

Pioneers Town

Pioneers Town is een frisse rockband. Ze begonnen in de koude winter van 2011, waarna ze een tijdje instrumentale songs speelden. In september datzelfde jaar vonden ze een frontman, die perfect bij de band paste. Deze combinatie, bestaande uit vijf muzikanten allemaal met een totaal verschillende achtergrond, is verantwoordelijk voor een nieuwe en unieke sound. Ze stonden in de finale van de bandwedstrijd Live&Local in De Peppel en wonnen de publieksprijs!
Na muzikale meningsverschillen besloot gitarist Glenn Willemse Pioneers Town te verlaten en gaat de band sinds augustus ’12 door als viertal.

Recensie 3 voor 12:

Er zijn van die bands die je wegblazen. Van die bands waarvan je denkt dat de muzikanten geboren zijn om op een podium te staan. Pioneers Town is er daar één van. Deze vier helden uit Veenendaal lieten zaterdagavond hun nieuwe ep, Épileptique, en een aantal andere nummers horen in de Escape in Veenendaal.

Om elf uur is het zo ver: het podium is voor Pioneers Town. Rook vult de zaal en er komen vreemde piepjes uit de boxen. Een handjevol mensen kijkt verbaasd op, maar praat daarna weer lekker door. Het is donker, afgezien van een aantal peertjes die vanaf het podium omlaag hangen. Deze geven pril licht op de maat van de piepjes. Achter op het podium staat een oude televisie met de naam van de band en achter het drumstel hangt een grote banner.

Dan komen de jongens één voor één het podium oplopen. Op YouTube vind je bijna alleen liveoptredens, dus "waarschijnlijk is het zo'n bandje dat speelt terwijl mensen gezellig praten." Maar nee, zo is het niet. In dit kleine zaaltje is Pioneers Town beroemd. De mensen zijn enthousiast en ze halen de band nu al schreeuwend binnen. De zanger ziet er met zijn rode overhemd, nette jasje en krullenkapsel stylish verantwoord uit. Zijn heerlijke, diepe stem past goed bij de muziek van de band. Dat zijn humor droog is, is wel te merken tussen de muziek door. "We hebben een nieuw nummer" wordt er doodleuk gezegd.

Toch zet Pioneers Town een ijzersterke show neer. Vol energie laten de mannen hun nieuwe ep horen. Het enthousiasme spettert er vanaf: de band is blij en dat merk je, word je zelf ook. Harde en rustige nummers wisselen elkaar af, gitaarsolo's worden foutloos gespeeld en het applaus is oorverdovend. Met een combinatie van Wolfmother en progressive rock kun je moeilijk verkeerd gaan, maar deze jongens doen het meer dan goed. Na twee nummers is het duidelijk: dit is écht een topband. Pioneers Town zal in de toekomst een mooi plekje krijgen op Lowlands of Pinkpop. Houd ze dus in de gaten, want voor je het weet zijn ze groot!

Artiest specificaties

Indie / Rock
Regio Veenendaal

Bezetting

Melvin van de Pavert (Drums)
Tristan Klumpenaar (Guitar, Vocals)
Ben Ruhrup (Bass, Backing vocals)
Jos van Rooijen (Guitar, Backing vocals)