terug

Mr. Knowhow

Met de energieke muziek, een presentatie met ballen en een hoog rock 'n' roll gehalte staat Mr. Knowhow garant voor een spetterende live show!

“Een presentatie met ballen en veel interactie en chemie op het podium. Ondanks dat de nummers niet bijzonder origineel zijn, zet Mr. Knowhow een strakke en goede rock show neer” (jury POPgroningen Talent Award, 2014)

Mk III Analog heet de nieuwe EP van de Groningse band Mr. Knowhow. De band onderscheidt zich door catchy, melancholische en sfeervolle melodieën te combineren met scheurende gitaren en een stevige rocksound. Mk III Analog sleept je hierin mee vanaf het begin en laat je bij de laatste noot pas weer los!

Mr. Knowhow is opgericht in 2008 en gaf in 2009 de eerste EP Out In The Open uit, die geheel in eigen beheer was opgenomen. Deze EP resulteerde in diverse live shows, waaronder een live set op de regionale zender RTV Noord. Ook werd de song Remember opnieuw uitgegeven op de compilatie CD Riot on Sunset volume 20, van het Amerikaanse label 272 Records. Tussen de optredens door werkte de band aan nieuwe muziek, wat resulteerde in de in 2011 uitgegeven EP A Noise Revolution. Zoals de titel weergeeft had de band een ontwikkeling doorgemaakt van gitaarpop en rock naar stevige alternatieve rock met hardrockinvloeden. Ook deze plaat werd goed ontvangen en resulteerde in airplay op diverse lokale en regionale radiostations en diverse live shows. Mr. Knowhow speelde ook zijn eerste optreden in Duitsland.

Na een jaar stilte keerde de band in 2012 in een nieuwe bezetting terug op het podium. 2013 stond in het teken van het schrijven van nieuwe muziek, wat nu te horen is op Mk III Analog. Mr. Knowhow is een echte live band. Om het live gevoel op de plaat over te brengen, is deze analoog opgenomen in een live setting. Met de energieke muziek, een hoog rock ‘n’ roll gehalte en een enthousiaste presentatie staat Mr. Knowhow garant voor een spetterende live show!

Artiest specificaties

Alternative / Rock
Regio Groningen

Bezetting

Hanny Wolvekamp (zang)
Wim Ratering (gitaar)
Phil Russell (bas en zang)
Arno Wegman (drums)