terug

Misery Kids

Misery Kids: drie losgelaten psychoten die het podium onveilig maken met hun uitdagende, energieke rock met absurde teksten en een uitbundige live performance.

Stefan [zang/gitaar], Maikel [bas/zang] en Ferdi [drums] uit Zuid-Holland weten wat ze doen en zijn niet bang voor een uitdaging. Ze combineren de beste elementen van [stoner]rock, grunge, indie en punk en creëren hiermee een geluid dat ze zelf ‘psycho-rock’ noemen.

Misery Kids gaat verder waar bands als At the Drive-in, mclusky en The Eighties Matchbox B-line Disaster aan zijn begonnen. De muziek wordt daarnaast ook vergeleken met bands als Queens of the Stone Age en Nirvana. ?Een opsomming van uiteenlopende bands. Misery Kids weet er zeker een eigen stempel op te drukken en het publiek ermee te boeien.

“Wij zijn deze band gestart, omdat we een liefde hebben voor ons instrument en we genieten van het spelen. Daarnaast kunnen we op deze manier onze creativiteit kwijt.” Dat laatste is zeker terug te vinden zowel in de muziek, als in de Do-It-Yourself mentaliteit. Zo hebben de mannen van oude single hoesjes hun ‘The Yellow Demo Tape’ gemaakt, die hoge ogen gooide bij o.a. Henk Kanning [KinkFM/3VOOR12], Jasper van Vught [OOR].

Hun muziek en manier van aanpakken vallen goed in de smaak. Sinds de aftrap in november 2010 staat de band al in het voorprogramma van Death Letters, Johnny Foreigner [UK], run WALK! [UK] en The SEA [UK] en won het trio de juryprijs op het KinkFM 30x20minuten festival in Paradiso, Amsterdam. Ook tourde de band mee met Popronde 2011. Tot slot heeft de band in de finale gestaan van de Grote Prijs van Nederland 2012!

In oktober 2011 is hun eerste EP ‘Twisted Nerve” in eigen beheer uitgebracht. Dit werd beloond met een plek op 3VOOR12‘s Hollandse Nieuwe nummer 24. De EP is te beluisteren op de website van de band.

Artiest specificaties

Alternative / Indie / Metal / Punk / Rock
Regio Rotterdam

Bezetting

Stefan Jacques - Zang/Gitaar
Maikel Vermeulen - Basgiaar/Zang
Ferdi Dorssers - Drums