terug

Midnight Company

Genuine Hard Rock

Pick it up from the start
Het was 2006 toen het allemaal begon met drie schoolvrienden die een lekkere bak herrie konden maken. Al snel werd duidelijk dat Riemer, Wilco en Herwin allemaal een gedeelde passie hadden, Hard Rock! De ambitie om te spelen voor volle zalen was er maar er was nog een lange weg te gaan voordat ze daar klaar voor waren.

Midnight Company
In het begin van 2010 voegde Reinder zich, dankzij Riemer, bij de rest van de jongens. Nu de band een nieuwe bassist had gevonden en Riemer als rythem/lead gitarist ging spelen begon het weer meer op een band te lijken. Uren zat de groep in de repetitie studio te schrijven en te oefenen van nieuwe nummers. Op een avond na het repeteren reden de vier jongens terug van de studio en knalde het nummer “Falling Rain” van de Zweedse Sleaze band “Crashdïet” door de speakers van de auto. “She’s a midnight company provider, all the johns wait in line to try her.” Dat klonk lekker dacht Riemer en de jongens waren het daarmee eens, de melodic hard rock band, Midnight Company, was geboren.

MC zoekt zanger
De muziek werd steeds beter en beter maar de band had nog geen frontman. Een jarenlange zoektocht naar een zanger volgde. Tijdens een interview op een lokale radiozender “Dollard Radio” kreeg de band de tip om eens te kijken op de website Fandalism.com en daar vonden ze dan uiteindelijk ook Arjan. Na een goede auditie voegde Arjan zich, eind 2012, bij Midnight Company. Wederom gingen de jongens de repetitie studio in om Arjan zo snel mogelijk klaar te krijgen om het podium te bestijgen.

Helaas na een jarenlange samenwerking en hechte vriendschap heeft Herwin besloten om te stoppen als lead gitarist in Midnight Company omdat hij andere passies wilde achtervolgen. Gelukkig kende Reinder de getalenteerde gitarist Gerben Nugteren die al jaren fan was van de band. Na de vraag of Gerben misschien Herwins plaats wilde overnemen was zijn antwoord een volmondig “JA!”.

En nu zijn we bij het heden. Young & tough and ready to rock!

Artiest specificaties

Classic Rock / Rock
Regio Groningen

Bezetting

Arjan Plat - Lead Vocals
Riemer Lollinga - Guitar
Gerben Nugteren - Guitar
Reinder Hommes - Bass Guitar
Wilco van der Laan - Drums