terug

Liar's Dice

70's on speed

Liar’s Dice

‘’I know, It’s only Rock and Roll, but I like it’’

Mick Jagger/Keith Richards, 1974

Met die simpele maar onsterfelijke zin is de spirit van Liar’s Dice goed samengevat. Liar’s Dice is een Rock and Roll band bestaande uit 5 individuen die gebonden worden door een oneindige toewijding aan muziek. Geïnspireerd door jaren 60/70 Rock, de energie van vroege Punk/Garage en rauwe Chicago Blues, maakt Liar’s Dice de muziek die we zelf willen spelen en doen we dat met alles wat we hebben. Geen conventies, geen regels, geen gezeik, alleen de rauwe, harde en geile sound waar Rock in de eerste plaats altijd voor heeft gestaan. One gear: GO!
Liar’s Dice is ontstaan toen Glenn Roga (drums) en Anthony Heijser (gitaar/vocals) elkaar voor het eerst ontmoetten in een coverband. Bewust van de muzikale klik die er meteen was, besloten ze samen door te gaan in een band waar ze zelf muziek in zouden schrijven. Zoekend naar bandleden vonden ze Thomas Oosterbaan (toetsen) en via Thomas kwam Kick Vogel (basgitaar) erbij. Met deze line-up werd de Liar’s Dice sound ontwikkeld. De laatste toevoeging was Niek Driesschen (gitaar) die de band en het geluid compleet maakte. Deze jongens worden gebonden door een muzikale en persoonlijke klik die er op onbeschrijfelijke manier gewoon is ontstaan. Muzikanten die zich niet verschuilen achter enkel techniek, maar spelen met al het gevoel en al de persoonlijkheid die ze hebben.
Het doel van Liar’s Dice is om de pure, rauwe energie van Rock and Roll weer terug te krijgen. Op het podium is dat te zien aan de volle overtuiging waarmee gespeeld wordt, alles wordt gegeven. Want ze kunnen niet anders spelen. Met pakkende riff-op-riff songstructuur, shout along refreinen, snijdende bluessolo’s en keiharde beats explodeert de band recht in je gezicht. Want zo hoort het en het wordt veel te weinig nog op deze manier gedaan. Er is geen andere weg. Stones begin to roll, road without end. You gotta run, and never stop.

Artiest specificaties

Blues / Classic Rock / Punk / Rock
Regio Rotterdam

Bezetting

Anthony Heijser - Guitar/Lead vocals
Niek Drieschen - Guitar/Background vocals
Kick Vogel - Bass guitar
Glenn Roga - Drums
Thomas Oosterbaan - Keys