terug

Leif Ericson

Speelt juist die covers die je niet verwacht.

Als je denkt dat een coverband standaard is, ben je nog nooit bij Leif Ericson geweest. Leif Ericson kiest juist de nummers die je niet verwacht bij een coverband of de nummers die nagenoeg nooit worden gespeeld door andere coverbands. Dit zijn vaak de nummers die de ‘Aha-erlebnis’ oproepen. Origineel en leuk om naar te luisteren. De liveshows worden vol overtuiging neergezet en het publiek wordt van het begin tot het eind geboeid. Het repetoire wisselt songs uit het verleden af met muziek van nu.

De drums vormen de solide basis van de band. Roy weet altijd het ritme te houden en neemt de band op sleeptouw. Gevolgd door (de) Bas, die altijd de juiste noten weet te raken en de muziek voorziet van de juiste diepte.

Rick en Rob brengen de nodige energie in de muziek door het spelen van strakke riffs en goed getimede solo’s. Zo nu en dan pakt Rick zijn akoestische gitaar er bij om de gevoelige snaar te raken bij het publiek. Rob staat onze frontman, Loek, bij met zijn backing vocals.

Loek is de ideale frontman. Hij is een echte entertainer en met zijn gouden stembanden weet hij alle nummers perfect te voorzien van vocalen. Ook tovert hij de vetste geluiden uit zijn synthesizer waarmee de sound van de band compleet wordt.

Artiest specificaties

Alternative / Rock
Regio Horst

Bezetting

* Loek Philipsen - Zang/Toetsen

* Bas Peeters - Basgitaar

* Rick Groenen - Elektrische- en akoestische gitaar

* Rob van Rens - Elektrische gitaar/ Backing Vocals

* Roy Gubbels - Drums