terug

Keflar

Melodic Trash Metal

Keflar staat voor: keiharde riffs, beukende drums & scheurende gitaarsolo's. Kortom; Metal zoals metal ooit bedoelt was!

De oorsprong van Keflar ligt in 1999, toen gitarist John Voorbrood besloot om met enkele vrienden een band te beginnen op een oude zolder in Zevenhuizen (ZH). Toen broer Dennis Voorbrood zich aansloot bij Keflar als tweede gitarist, kwamen er ook flinke veranderingen. In deze periode kregen de invloeden van Metallica, Megadeth, Slayer en Iron Maiden de overhand. Na enkele formatie wisselingen was de weg voor het huidige Keflar gelegd. Ook kwam er meer nadruk op het schrijven van eigen nummers. De eerste demo cd verscheen in 2006 met daarop 4 eigen tracks. Na veel op te hebben getreden werd besloten om een album op te nemen. Zodoende werd in 2008 het eerste volledige album opgenomen. Het album "Shake the Earth", geheel in eigen beheer opgenomen in Waterfront Rotterdam, bevat 9 tracks met invloeden uit verschillende metal genres.

Na het overlijden van drummer Sander Cohen in 2009 leek het erop dat dit ook het einde betekende voor Keflar. In de zomer van 2010 is echter besloten om toch de draad weer op te pakken. Als nieuwe aanwinst sloten Dennis Brok (drummer) en Martijn van Leeuwen (bas) zich aan bij Keflar. Sinds die tijd is Keflar hard bezig om een waanzinnige Live reputatie op te bouwen door keihard te oefenen en veel op te treden.
Tegenwoordig zijn er ook meer moderne invloeden in de muziek van Keflar te horen van bands als Machine Head en Trivium, maar de passie voor de oude thrash metal blijft voortbestaan. De muziek van Keflar kan het beste worden omschreven als melodieuze Trash metal. De muziek van Keflar typeert zich door: snelle riffs die worden afgewisseld met melodiepartijen, waanzinnige solo's, en afwisselende zang

Artiest specificaties

Metal
Regio waddinxveen

Bezetting

Jeoffrey Warmerdam - Vocals
John Voorbrood - Gitaar
Dennis Voorbrood - Gitaar
Martijn van Leeuwen - Bas
Dennis Brok - Drums