terug

Jane Who

Jane Who: Oprechte songs uit het hart.

Er was eens een klein meisje uit Weert dat Janneke heette. Toen Janneke een nóg kleiner meisje was, zong ze altijd en overal. En toen ze negen werd, kreeg ze haar eerste akoestische gitaar. Ijverig leerde ze gitaar te spelen. In groep acht schreef ze al haar eerste nummer. Ze bleef zichzelf verder en verder ontwikkelen met de jaren. In de brugklas lukte het haar zelfs om liedjes te schrijven die mensen daadwerkelijk leuk vonden!

Ook startte ze een band, genaamd Checkered. Met dit powertrio maakte ze zoete poppunk. Hiermee heeft ze ook de prijs gewonnen voor Beste Song met Popsport 2008/2009.Tweeëneenhalf jaar hebben ze samen gespeeld, but good things don't last forever.

Tegenwoordig studeert ze songwriting aan het Rock City Institute in Eindhoven. Haar artiestennaam is Jane Who. Op youtube zijn vele filmpjes van haar muziek te vinden. Ook haar myspace heeft een aantal interessante nummers. Verder staat ze ook op de Rock City Rocks Out CD met het nummer 'Steal My Universe'. En daarnaast heeft ze het voorprogramma voor de Dutch Eagles mogen doen, in een uitverkocht (!) theater. Met invloeden van Ryan Adams, Regina Spector, Maria Mena, Paramore en Avril Lavigne, maakt ze zachte popmuziek met een lieve stem. Give it a listen, misschien lukt het haar om ook jou te betoveren met haar liedjes!

Artiest specificaties

Alternative / Folk / Pop / Rock
Regio Weert

18

Bezetting

Janneke Teunissen - Singer/songwriter
gitariste, pianiste, zangeres.