terug

Jacarule

Musle sound, velvet edge

De band is ontstaan uit een initiatief van de drie gitaristen Jan, Carlo en Ruud, allen met een gemeenschappelijke passie: rock muziek.Een succesvolle blind date leerde dat alle muzikale stukjes verrassend goed in elkaar pasten. Een drummer maakte de band compleet en daarmee was begin 2009 de band geboren.

Bij gebrek aan een geschikte zanger is begonnen met instrumentaal werk en zo is het karakteristieke Jacarule geluid ontstaan. Het kenmerk van Jacarule is dat de gitaristen afwisselend de lead partijen spelen. Beiden hebben hun eigen stijl en duels worden niet uit de weg gegaan.

Sinds 2010 is Jacarule op de podia te vinden waarbij optredens op Cumel 2010, POBparade Breda 2011 en het Popelucht 2011 openlucht festival belangrijke wapenfeiten zijn.

Eind 2011 is het principebesluit genomen de band uit te breiden met een vocalist(e) en begin 2012 is Mardi toegetreden als zangeres. De toevoeging van zang heeft een grote impact op het repertoire en 2012 is een overgangsjaar. Nieuwe nummers worden toegevoegd waarbij het kenmerkende gitaargeluid behouden zal blijven.

Jacarule speelt een mix van eigen nummers en bewerkingen van bestaande nummers die anders niet de aandacht krijgen die ze verdienen.De muziek is geïnspireerd door rockbands uit de 80'er en 90'er jaren, nu metal en progmetal van recenter datum en bluesrock.

Jacarule:

Carlo Beusenberg : Gitaar
Ruud van Bergen : Gitaar
Mardi van Groesen : Zang
Jan van Miert : Basgitaar
Eric Verhoeven : Drums

Contacteer Jacarule via de contactpagina van deze website.

Artiest specificaties

Metal / Progessive / Rock
Regio Prinsenbeek (Breda)

Bezetting

zangeres, 2x (solo)gitaar, bas, drums