BANDPLANNER INFO

Help

FAQ

Q: Is BandPlanner alleen voor Bands? 

A: BandPlanner is er niet alleen voor bands maar voor alle artiesten, dus ook DJ’s, huiskamer ensembles, Singer/Songwriters, of bijvoorbeeld strijk kwartetten. BandPlanner is geschikt voor alle soorten artiesten die hun kunsten kunnen en willen vertonen op een podium. 

Q: Waarom heet het “BandPlanner”?

A: BandPlanner doet vermoeden dat het alleen voor bands is, maar dat is uiteraard niet zo. Het is voor alle (soorten) artiesten. Er is gekozen voor BandPlanner omdat het goed allitereert, gemakkelijk te onthouden is, en internationaal geschikt.

Q: Hoe werkt BandPlanner eigenlijk?

A: BandPlanner is gebouwd rondom onze eigen match-engine ‘Lucifer’, die aan de hand van de door de artiesten en podia verstrekte agenda informatie partijen op basis van beschikbaarheid aan elkaar koppelt. Podia kunnen betaald per match dag kijken welke artiest die dag beschikbaar is, en daaruit een selectie maken. Zo kom je als artiest ook in het vizier bij een podium in een andere stad, en heb je als podium een grotere keuze dan alleen de mensen in je eigen contacten boekje. Het podium zoekt, een artiest geeft de contactgegevens vrij, het podium belt de artiest en maakt de deal, en het podium meld dit terug op BandPlanner. Automatisch wordt de dag geblokkeerd voor verdere boekingen (tenzij de artiest aangeeft nog meer optredens te kunnen handelen die dag) en het optreden wordt publiek gemaakt in beider agenda’s. Voor optredens die volgen uit een datum-pas is dit overigens uit te zetten of als besloten te markeren, anders kan het zomaar ineens wel heel erg druk worden op je bruiloft of bedrijfsfeestje.. :-) 

Q: Ik heb een vraag die hier niet bij staat!

A: Dat kan natuurlijk altijd. Stel hem ons hier, dan beantwoorden we hem snel. Als de vraag en het antwoord interessant is voor de bezoekers van BandPlanner zetten we hem hier bij!