Bandplanner's wiki

Vind hier alle informatie over optreden en organiseren

Muzikanten Informatie

Op deze pagina's vind je allerlei handige informatie en tips voor muzikanten en groepen. Hoe organiseer je je band of ensemble? Hoe deponeer je een naam, hoe krijg je een optreden? Zulke vragen worden hier beantwoord. 

De Muzikanteninformatie wordt regelmatig herzien en aangevuld. Deze hoofdstukken zijn in december 2012 online geplaatst:

  • Visie
  • Publieksopbouw
  • Optreden
  • Geluidsdragers
  • Buitenland
  • Zakelijk

Voor wie?

De informatie is vooral verzameld voor uitvoerende muzikanten, maar ook componisten en muziekleraren kunnen hier handige ideeën opdoen. Gevestigde orkesten, bands en ensembles hebben meestal een professionele organisatie achter zich en zullen minder aan de hier gegeven informatie hebben.

Meer informatie

Voor meer uitgebreide informatie en tips bevat de tekst diverse links naar handige websites. 

Lees kritisch

Let bij alle informatie die je van internet haalt op de datum waarop het is geschreven. Op lang niet alle sites is de informatie echt actueel. Op veel gebieden (internet, rechten en plichten, promotiemiddelen) gaan de ontwikkelingen snel en dan is een tekst van een jaar oud al achterhaald.

BandPlanner wil je vooral wijzen op vragen die je jezelf moet stellen en factoren die jouw muziekpraktijk kunnen helpen. De informatie houden we algemeen en we sporen je aan vooral zelf je weg te vinden.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de inhoud van deze website. De teksten zijn vrij voor gebruik.

Heb je zelf suggesties, geef deze dan door via info@bandplanner.com.