terug

G.E.A.R.

G.E.A.R. voor Muziek Café, Club of festival

Biografie
Eind 2010 is G.E.A.R. opgericht.

Deze Gooische band bestaat uit vier gedreven muzikanten met jarenlange podium- en studio ervaring.

G.E.A.R. muziek in een mix van eigen nummers en covers van o.a John Mayer, Bonnie Raitt, Natalie Cole, Iggy Pop, Paul Carrack, Beth Hart, Eva Cassidy, Paul Rogers, Chaka Khan en Carrie Underwood.

Zang: Alyanna Bijlsma
Haar eerste bandje bestond uit patiënten en medewerkers uit de kliniek waar ze destijds werkte.Bij de band Take 5 groeide ze uit tot een ervaren leadzangeres, die diverse zangstijlen aan kon. Na 10 jaar stapte Alyanna over naar de rock/popband Popehead en vervolgens naar twee bands, die naast covers ook eigen nummers produceerden. (oa. the Invaders) Toch bleef het bij haar knagen: er zat muzikaal en zangtechnisch meer in dan ze tot dan kon laten horen. Na twee jaar professioneel zangles maakte de overstap naar een ander genre mogelijk: de jazz. Naast de jazz bleef ze ook actief in het popcircuit. In 2010 gaat ze als leadzangeres aan de slag bij de band G.E.A.R., welke net oprichting was.

Gitaar: Gabri van de Schootbruge
Is geen onbekende in de wereld van gitaristen. Hij heeft een enorme staat van dienst. Zo speelde hij jaren lang met de bands Try-Out, de Heineken Bluesband, Roel and The Gang en heel veel anderen. Funk, Soul, Country, Rock of Jazz alles wordt in smaakvolle stijl gebracht. GEAR heeft een kleine bezetting waardoor zijn gitaar partijen een dominante plek binnen de band opeist.

De ritme sectie is een geoliede machine die bestaat uit Ronald Filius op Drums en Egbert Reulen op Bass (o.a. Vandattum, Driving Wheel). In 2009 behaalde zij met de band Dr. Phil de halve finale bij de Clash of The Coverbands. Als vakjury winnaar eindigde zij bij de laatste 9 bands van 1400 aangemelde bands met een speciaal compliment voor de ritmesectie.

De start al direct goed. De eerste optredens met nog beperkt repertoire was samen met Gruppo Sportivo en ook Hilversum Alive moest er aan geloven. De positieve reacties waren een stimulans om verder te gaan.

Artiest specificaties

Pop / R&B / Rock
Regio Hilversum

Bezetting

Alyanna Bijlsma - Zang en percussie
Gabri van de Schootbrugge - gitaar en backing vocals
Ronald Filius - Drums en Zang
Egbert Reulen - Basgitaar