terug

Fruit of the Original Sin

Combinatie van fuzzgitaar en electronica

OORSPRONG: Fruit of the Original Sin is een alternatieve rockband uit Nijmegen, opgericht begin 2006 door zanger/gitarist Freek Philippi. De groep heeft een diverse, dicht gelaagde, gitaarsound met elektronische elementen. Beïnvloed door bands als Millionaire, Smashing Pumpkins, My Bloody Valentine en Nine Inch Nails, brengt Fruit of the Original Sin een eigenzinnige blend van emotionele alternatieve rock met raakvlakken in de grunge, shoegazer en zelfs industrial.

De naam van de band komt uit de film Elephantman van David Lynch. In de film komt de
Elephantman terecht in het rariteitenkabinet van een circus. Deze word met een poster
aangeduid als “Fruit of the Original Sin”. Naast songwriter Philippi, bestaat de line-up
sinds maart 2012 uit toetsenist Lucas Vergeest, bassist Lex Koopmeiners en
drummer Florian Metz.

LIVE: De band heeft een dynamische, emotionele liveshow. In 2009 won de groep de Kleine Prijs van Veenendaal en speelde o.a. een showcase op de GeselXL, het Gelderse Popweekend. Mei 2010 is de band uit meer dan 100 bands 4e geworden op de shortlist voor een voorprogramma van ex-Korn gitarist Brian Welch, een initiatief van ongekendtalent.nl. In 2010 & 2011 speelde de groep op festival de-Affaire. Eerst als opener van het Lift! podium en een jaar later als headliner.
De groep heeft o.a. gespeeld in zalen als Merleyn, Winston, Willemeen & Escape en op festivals als Oddstream, Kaderock & Bergpop.
“Veertig minuten lang imponeert de band met strak spel. De vierkoppige band is duidelijk het geesteskind van zanger en gitarist Freek Philippi, maar zijn bandleden zijn aan hem gewaagd, zoals te zien is in enkele leuke gitaarduels. Hij is een overtuigende frontman geworden, die zich bovendien niet als one-trick-pony laat betitelen. Wanneer in nummers als No More Blue Tomorrows enkele langzamere instrumentale stukken langskomen, lijkt het even alsof er een andere band staat te spelen en valt het woord ‘episch’.”
3Voor12/Arnhem-Nijmegen over het optreden op de-Affaire 2011

Artiest specificaties

Alternative / Rock
Regio Nijmegen