terug

Dr.Jekyll & Mr.Hyde

Feest

Dr Jekyll & Mr Hyde staat garant voor avondje Rock and Blues covers

Al sinds een kleine 7 jaar staat de muziek van Dr. Jekyll & Mr.Hyde uit Heemskerk garant voor een avondje heerlijk uit je dak gaan met bekende en minder bekende songs uit de jaren ’70, ’80 en ’90.
De band speelt stampende covers van onder meer The Rolling Stones, The Who, Deep Purple en Lenny Kravitz, maar weet het publiek ook te raken met meer gevoeligere nummers van Joe Bonamassa, Santana en Joe Cocker.
De samenstelling van de band (drums/bas/2x gitaar, zang en toetsen) laat ook toe dat er legendarische nummers van Bozz Scaggs (Lido shuffle), Manfred Mann’s Earth Band (Davey’s on the road again) en Queen (Tie your mother down) ten gehore gebracht worden.
Sinds 2012 doet Dr.Jekyll & Mr.Hyde ook mee een de coverwedstrijd The Clash of the Coverbands.
Er schreven zich maar liefst 1500 bands in, en op 2 Maart 2013 staat de band in de halve finale van de BeNeLux met nog maar 18 overgebleven bands.
Dat zal plaatsvinden in het Paard van Troje (Den Haag), maar hebben zij ook al Theater P60 (Amstelveen), Cultuurpodium De Boerderij (Zoetermeer) en zelfs Poppodium De Vorstin (Hilversum) op de kop gezet.
Al meerdere malen werden zij aangewezen door de vakjury als winnaar, maar dat het publiek ook hen weet te waarderen blijkt uit het feit dat de band ook 2 keer tot publiekswinnaar is verkozen.
Al met al wordt er door de Heemskerkse band aardig aan de weg getimmerd en richt de band zich op het behalen van de finale van “The Clash” op 27 April in 013, te Tilburg.
Wie nu denkt dat de band alleen nog maar op de grotere podia wil staan, heeft het mis. Op kleinere locaties voelen zij zich zeker ook thuis.
Kijk voor meer info op onze website.

Artiest specificaties

Blues / Classic Rock / Pop / Rock
Regio Purmerend

Bezetting

Bas, drums, 2x gitaar, toetsen en zang