terug

Call Me Skinny

A songwriter of instinct, Tommy has a flair for writing catchy songs that leave the listener moved by the raw emotion in them.

Call Me Skinny
Call me skinny is een jonge indiepop band uit het noord oosten van Groningen.
Het afgelopen jaar waren zij o.a. te zien op Groningsch peil, Silo Sessions, Stropop en speelde ze op de popronde in Emmen, daarnaast worden ze steeds vaker gevraagd en zullen start 2013 eveneens verder in het land te bewonderen zijn. Konningendag Sappermeer, Opa almere, Simplon Groningen, Cafe Fullhouse Ter Apel, JJ musichouse zoetermeer en het Steengoed festival in Willemsoord zijn al bevestigde boekingen voor aankomend jaar. Daarnaast verwachten medio dit jaar de eerste CD uit te brengen, het zal geen EP worden maar een echte CD met naar verwachting 12 tracks.


Tot september was de band een eenmansformatie rond singer-songwriter Tommy Meyborg. Begin 2012 bracht hij zijn eerste album onder de naam Call me skinny uit en wist hij de Kunstbende Groningen te winnen. Dankzij het winnen van de Kunstbende speelde Call me skinny in een van Nederlands bekenste popzalen, De Melkweg. Inmiddels heeft drummer Daan Wahle zich sinds september bij de band gevoegd en sinds januari is Daniel de Vlas toegevoegd als bassist. Dit trio is klaar om de Nederlandse podia te gaan bestormen en kennis te laten maken met hun bijzonder indrukwekkende liedjes.

Artiest specificaties

Indie / Pop
Regio Westerlee

Bezetting

Tommy Meijborg - zang en gitaar
Daniel de Vlas - Bas
Daan Wahle - Drums