terug

Bernard Brogue

Celtic jazz, now that's unique.

Bernard Brogue behoort tot de Britse stijl singer-songwriters, zoals John Martyn, Nick Drake die qua stijl niet in een hokje te passen zijn. Een eclecticus bij wie naast folk ook rock en jazzinvloeden hoorbaar zijn.
“Brogues warme stem doet volgens de kenners wel denken aan een combinatie van Nick Drake en Luka Bloom” (Gigant Apeldoorn, dec. 2007).

De eind 2006 verschenen CD ‘Escape the day’ is opgenomen met deze muzikanten en waarbij Kaz Lux (ex-Brainbox) gastvocalen verzorgt op een van de songs. “De muziek heeft elementen van pop en jazz in zich met een melancholische rode draad door alle nummers heen met altijd veel sfeer” (Muziekwereld, dec. 2006).
Begin december 2006 is de single ‘Not before Christmas’ voor het eerst verschenen, ‘Ga niet weg met de kerst’, is het thema van deze mooie melancholieke tegenhanger van de bekende jubelende kersthits die door diverse regionale omroepen rond de kerstdagen gedraaid wordt.

Intussen doet Bernard, zowel solo als met band, optredens in het hele land en in zijn tweede thuis Schotland. Eind mei 2013 kunnen we zijn nieuwe CD ' Trick of light' verwachten.

Artiest specificaties

Alternative / Folk / Pop
Regio Apeldoorn

Bezetting

Bernard Brogue: zang, gitaar
Tom Janssen: fretloze bas
Vincent Gal: drums & percussie