terug

Barley wine

"High speed rock 'n roll, with a lot of balls and a bit of boobs."

Neem een rete-strakke ritmesectie, twee gitaarduellerende broers en een zinderende zangeres, en je hebt een groot gedeelte van het geheime recept voor de enige échte Drentse Barley Wine bij elkaar. Deze coverband, die ook in eigen materiaal voorziet, kenmerkt zich in hun vette jaren '70 rock & roll sound met de intensiviteit van punk en hardrock.

Ooit begonnen als 'the Coev'n Cowboys' in wat vroeger bekend (en berucht) was als Motorclub Coevorden, speelden de gebroeders Marco en Henri Koops met hun neef Erik Langemaat in een rock 'n rollband. Na vele jaren met pieken, dalen en verschillende drummers het isolatiemateriaal van het plafond in de krakkemikkige oefenruimte te hebben gepeeld, kwam er een keerpunt toen ze een perfecte aanvulling vonden in zangeres Carla Vos. De - van oorsprong uit Erica afkomstige - zangeres besloot het innemen na een paar glazen speciaalbier van hoge gisting (oftewel: barley wine) de microfoon ter hand te nemen tijdens een muzikale sessie van the Coev'n Cowboys, en zo ontstaat Barley Wine.

Met een nog steeds wisselende bezetting van drummers, ontstond er al gauw een repertoire van speedy covers van bands als Skik, Aerosmith, the Ramones, Ten Years After, Rose Tattoo en Herman Brood & his Wild Romance. Met een aantal covers van de laatstgenoemde band bereikt Barley Wine een finaleplaats op de Broodnacht van 3 november 2006 in zaal 'de Klinker' te Winschoten, en speelt de band met kersverse drummer Maarten Koops (geen familie!) voor een zaal van meer dan duizend Herman Brood-fans.In 2009 besluit Maarten zijn stokjes over te geven aan Richard Verschuren. Richard bleek vanaf de eerste oefensessie met de band een schot in de roos. Inmiddels is er dan ook een demo van Barley Wine uitgekomen, die werd opgenomen door "Seb productions"(Sebastiaan Pierik) , met daarop tevens hun eerste zelfgeschreven rock-anthem "Zúndapp Suïcide".

Barley Wine is échte bierdrinkersrock, voor de rechtgeaarde rockers onder ons met (door asfalt) verweerde leren jasjes, big-ass bakkebaarden, de kick voor snelheid en een odeur van verschraald bier en motorolie."You can't escape the Barley Wine!!!"

Artiest specificaties

Blues / Classic Rock / Punk / Rock
Regio Coevorden

Bezetting

Carla Vos: lead vogals
Marco Koops: guitar /backing vogals
Henri Koops: guitar /backing vogals
Erik Langemaat: bass /backing vogals
Richard Verschuren: drums