terug

Drive by Clouds

Americana die rockt zonder de versterkers op 11

Den Haag | Drive by Clouds is een Haags Indie/Americana trio bestaande uit: Jean-Michel Midde (zanger/gitarist, voorheen Footsweep/Trouble Pass Me By), Ralph van den Hoogenband (gitarist, voorheen Grechko's Doll/Trouble Pass Me By) en Micha Winter (drummer, voorheen Charmin' Quarks).

Drive by Clouds is in één woord te omschrijven als een folkmachine. Er is duidelijk een traditionele Blues/Americana-feel aanwezig in Drive by Clouds versterkt door de donkere vocalen van Jean Midde. Dit wordt echter gecombineerd met een uptempo swing in de muziek, en mede door het uitgebreide indie-rock verleden van de muzikanten, blijft dit trio niet alleen zeer fijn om naar te luisteren maar ook verrassend in alle hoekjes. Daarbij komt dat door het bewust weglaten van een basgitaar Drive by Clouds een vrij uniek samenspel neerzet op het podium.

Twee jaar lang is er hard gewerkt aan een compacte set van vooral mooie liedjes die blijven rocken zonder de versterkers op 11 te hoeven zetten. Ons inziens is dat geslaagd! In mei 2011 werd de eerste EP opgenomen "Devils in my Soul", nu online te beluisteren op facebook.com/drivebyclouds of myspace.com/drivebyclouds.

Enkele invloeden van DBC: Jason Molina (Songs:Ohia), Will Johnson (Centro-Matic), David Bazan (Pedro the Lion) en Stephen Malkmus (Pavement), Band of Horses, The New Year.

Artiest specificaties

Americana / Folk / Indie
Regio Den Haag

Bezetting

Gitaar/Zang: Jean-Michel Midde
Gitaar: Ralph van den Hoogenband
Drums: Micha Winter