terug

Americana Unlimited

Roots music from the heart with fun, passion and soul!

Americana Unlimited is een enthousiaste zeskoppige band die haar publiek graag vermaakt met americana muziek. Dit is een verzamelnaam voor o.a. country, blues, folk, (roots)rock, bluegrass en tex-mex.
Door de combinatie van deze muziekstijlen ontstaat een bijzonder genre waarin artiesten als Bruce Springsteen, Sherryl Crow, Emmylou Harris, Johny Cash, Eagles en natuurlijk “onze eigen” Common Linnets een plaats hebben. Maar net als bijvoorbeeld de band Honeywagon laat ook Americana Unlimited graag horen hoe leuk het is moderne nummers in een americana uitvoering te brengen.
Het repertoire bestaat uit een aaneenschakeling van boeiende, soms ontroerende en vaak swingende nummers, met instrumentale bijdragen van onder meer gitaar, accordeon, hammondorgel en mondharmonica. De afwisseling (ballads – uptempo, traditioneel - modern, akoestisch – versterkt) en het kenmerkende enthousiasme en plezier maakt van elk optreden een feestje voor jong en oud!

Optredens in (muziek)cafés zoals bijv. Bluescafé en Gigant (Apeldoorn) worden afgewisseld met die in (folk)clubs en gelegenheden zoals bedrijfs- en bruiloftsfeesten. Daarnaast spelen we graag op festivals zoals bijvoorbeeld Didam op Stelten, het Food Truck festival Trek (in 2016 in Utrecht, Nijmegen, Enschede en Den Haag) en Western Terschelling.


Artiest specificaties

Americana
Regio Apeldoorn

Bezetting

Belinda van Delden: leadzang (gitaar)
Rob Steneker: zang (gitaar))
Tom Kuypers: bassgitaar
Martin van Noort: leadgitaar (vocals)
Harry Kaal: accordeon / hammondorgel
Johan Mulder: drums